Onderwerp: Nieuws

Gratis Kerst patronen

De Kerst doet alweer zijn intrede en zoals u van ons gewend bent hebben wij in ons najaarsnummer altijd een wat groter project voor de Kerst.
Wij hebben voor u ook nog twee kleine leuk projecten voor de Kerst die snel te maken zijn.
Voor u gratis patronen van een servet- en bestekhouder én van een gezellige Kerstengel. Lees verder

Hét winternummer!

Deze editie bevat weer veel items en voor elk wat wils! Althans… daar hebben we erg ons best voor gedaan!
Naast een paar extra pagina’s met items voor de snijplotter is uiteraard het machinaal borduren, is zoals u van ons gewend bent, ruim aanwezig. Zo vindt u in dit nummer deel 2 van het speelboekje, een prachtig drieluik en een gequilte geborduurde sprei. Ook leggen we u uit hoe u de basis voor een verstelbare poppenkast kan maken, en geven we veel ideeën voor cadeautjes die snel klaar zijn.
Begint het al te kriebelen bij Lees verder

Wedstrijd 2017: Thema Van blauw naar groen

Handwerkbeurs Zwolle 9 t/m 12 februari 2017: Ditmaal wederom een leuke wedstrijd, waarbij weer bijzonder mooie prijzen te winnen zijn!

Wat gaan we doen?
Wij vragen u om een schilderij te maken van 30 x 30 cm met als thema ‘Van blauw naar groen’. U kunt daarbij gebruik van diverse materialen zoals textiel, myler, wolvilt, organza, angelina etcetera. Het schilderij moet gemaakt worden met één of meerdere van de volgende technieken: machinaal borduren, quilten, naaien, vilten, punchen, locken en/of vrij machinaal borduren.

Er zijn weer vele mooie en grote prijzen te winnen inclusief drie grote prijzen. Lees verder

Wij staan hier!

De Handwerkdagen vindt binnenkort plaats, en ook wij staan er! StitchatHome is hier ook present met een mooie collectie aan werkstukken uit editie 55.
Ook kunt u uiteraard bij ons terecht als u vragen en/of opmerkingen heeft over de projecten uit het magazine, of het gebruik van materialen. Komt u even bij ons langs?
Bestel uw entreekaart met 50% korting. Lees verder

HotSpots

De Borduurwereld Sliedrecht is vernieuwd en uitgebreid naar de Borduur-en Plotterbeurs.
Een bezoek aan deze beurs was zeker de moeite waard! Er was dan ook weer heel veel moois te zien voor mensen met een creatieve hobby.
Ook StitchatHome was weer van de partij. Het was een succesvolle, erg gezellige beurs en we hebben veel trouwe maar ook veel nieuwe abonnees mogen verwelkomen. We kregen veel enthousiaste reacties, o.a. op de demonstratie Lees verder

Embird voorjaar 2017

Aan reacties van lezers merkten wij dat er behoefte is aan uitleg over Embird.
Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de juiste persoon met kennis van de Embird software.
We hebben dan ook goed nieuws! In Lees verder

Blije abonnee uit Canada

ls het magazine weer uitkomt ga ik hem meteen bekeken, geweldig!
Dit creatieve magazine geeft de meeste gratis patronen. Ik heb ervaring met andere met name Engelstalige Embroidery magazines. Hierin staan maar een paar borduurpatronen die je kunt downloaden, maar alleen in een bepaalde periode.
Alleen maar terechte lof, dus! Lees verder

Gratis Patroon | Fresh like summer

Het patroon van deze heerlijke citroen en de tekst ‘Fresh like summer’ is zowel als borduur- als snijpatroon te downloaden. Lees verder

Najaars editie

U herkent het vast wel, met een hoofd, foto’s en tassen vol ideeën weer huiswaarts na een dagje uit of vakantie om daar de ideeën uit te werken. Wij hadden in ieder geval deze zomer weer genoeg inspiratie voor dit nummer zodat u weer kunt genieten van diverse mooie werkstukken.
‘Van oud naar nieuw’ is de rode draad die door deze editie loopt. Van borduurringen die een tweede leven krijgen, tot een lampenkap die in een modern jasje gestoken is. Maar ook Lees verder

Baby etui patroon

Als je op pad gaat met een baby moet je nogal wat meenemen. Vaak sleep je met een grote tas terwijl je vaak alleen wat luiers e.d. nodig hebt.
Hier een handige en compacte baby-etui, groot genoeg voor enkele luiers, lotiondoekjes, rompertjes e.d. en waar ook gelijk een ‘aankleedkussen’ aan vast zit.
Lees verder

Vakantiebericht

Wij dekken voor heel even onze naai- en borduurmachine af en zijn met vakantie van
maandag 8 t/m woensdag 24 augustus 2016. Wij zijn dan ook niet bereikbaar per telefoon en/of e-mail. Tijdens deze periode kunt u wel uw bestellingen plaatsen via onze website, maar u ontvangt uw bestelling na 24 augustus.
StitchatHome wenst u een heerlijke, ontspannen en inspirerende zomer toe, of u nu op vakantie gaat of thuis blijft!
Lees verder

Lezers Reageren: Zon

Na de maan gemaakt te hebben is ook het zonnetje, mede dankzij jullie hulp achter de schermen, gelukt! Hij is erg mooi geworden, ik ben er heel blij mee.
Ik wil jullie bedanken voor alle inzet. Jullie zijn super, Griet Schoeman. Lees verder

Zomer editie

Het wordt warm deze zomer! We hebben alle registers opengetrokken met dit tropische nummer dat u niet wilt missen. De redactie heeft voor de vele, gevarieerde werkstukken diverse technieken gebruikt, zodat er voor ieder wat wils is.
Om van te smullen is de fruitschaal met geborduurde vruchten, die niet van echt te onderscheiden zijn. Van de tropen gaan we naar Spanje, waar we een twist hebben gegeven aan de welbekende flamencodanseressen. Voor de quilters Lees verder

Gratis Patroon | Handwerkbeurs Zwolle 2017

In het najaarsnummer maken wij het thema van de volgende wedstrijd bekend (tijdens de Handwerkbeurs 9-12 februari 2017 in Zwolle). Hebt u ideeën en of suggesties, laat het ons weten. Op de beurs hebben we al van diverse mensen leuke tips en ideeën ontvangen en ook zelf hebben we natuurlijk al wat leuke plannetjes. Maar aarzel vooral niet om uw suggesties aan ons door te geven! Misschien komen er tijdens het uitborduren van dit gratis patroon nog leuke ideeën bovenborrelen. Lees verder

Zomer editie

Inmiddels wordt er achter de schermen weer met veel plezier aan het nieuwe zomernummer gewerkt.
De fotoshoot is weer veelbelovend en we zetten de laatste puntjes op de i bij de teksten. Onze vormgeefster geeft alles weer
Lees verder

Rectificatie – Tas van Kurkleer | Editie 53

Helaas is er een foutje geslopen in de afmetingen van het materiaal.
De aanvulling van benodigdheden voor de tas.
Knippen van kurk: Lees verder

Koningsdag = gratis patroon

Op 27 april is het al weer Koningsdag. We hebben daarom een prachtig koninklijk cadeautje voor u. Op onze website vindt u dit gratis te downloaden patroon van een heel fraai kroontje. Lees verder

Bloemen krans

Ik heb deze krans gemaakt uit editie 51. Ik gebruik regelmatig patroontjes uit het magazine maar vergeet altijd een foto te maken.
Het is een mooi blad en geniet er altijd van. Ik kijk alweer uit naar de nieuwe! Lees verder

Zeg het met bloemen

Gratis patroon van prachtig geborduurde bloemen.
Niet alleen leuk voor op een kussen maar ook heel vrolijk voor op een theedoek en/of sfeervol op een tafelkleed.
Wij wensen u fijne Paasdagen en veel maak en borduurplezier! Lees verder

Hier staan wij!

De voormalige Borduurwereld heet nu Borduur- en plotterbeurs, en wordt uitgebreid met een volledig assortiment van en voor snijplotters. StitchatHome is natuurlijk present op deze beurs, dus neem even een kijkje bij onze stand!
Wij geven een demonstratie van werkstukken Lees verder

Voorjaarseditie verwacht 26 februari

In onze nieuwe editie staan een aantal leuke werkstukken waarbij geëxperimenteerd wordt met alternatieve en verrassende materialen.

We borduren en naaien op tafelzeil, koffiezakken en jute. Een hele uitdaging, maar waanzinnig leuk om te doen. En wat dacht u van borduren op metaal? We maakten meerdere werkstukken met metaal,
Lees verder

Uitslag wedstrijd ‘maak een corsage’

Wat een opkomst en gezelligheid bij de stand van StitchatHome. De wedstrijd was dit jaar iets anders van opzet, maar voordat de beurs begon hadden we al erg veel corsages ontvangen. Al deze vroege inzenders hebben een extra prijs ontvangen van € 10,-. Ook dit jaar waren er weer fantastische en bijzondere inzendingen, en natuurlijk ook veel grote en mooie prijzen. Alle ingezonden werkstukken naar aanleiding van onze ‘versier de paspop met een corsage’ wedstrijd werden van 11 t/m 14 februari 2016 getoond op de Handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Lees verder

Het voorjaarsnummer komt er aan!

De voorbereiding van editie 53 is in volle gang en het belooft weer een mooi en verrassend nummer te worden.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: deze editie werken we met bijzondere en verrassende materialen zoals quilten op hout, werken met plastic, kurkleer, fietsbanden en tule! Dus zorg dat u deze editie niet mist! Lees verder

Leuk feestboeket

Werk van lezers: Uit de zomereditie (50) heeft Liza Braat dit leuke feestboeket gemaakt. Lees verder

Van Stitch, voor onder de boom: een gratis kerstpatroon

Gebruik een vrolijk kerststofje dat bij uw inrichting past en een klein stukje stof of ander applicatiemateriaal, en voilà: een superleuk kerstcadeautje.
U kunt de sterren downloaden in een applicatie en in een Redwork versie, zodat u ze op veel manieren kunt gebruiken. Lees verder

Wat staat er in de StichatHome Winter 2015

De merklap staat centraal in dit nummer en bestaat doorgaans uit een stuk stof waarop van alles geborduurd kan zijn, zoals figuren, het alfabet, motieven of decoraties. En alfabetten en monogrammen vindt u in allerlei varianten terug.

Houd uw postbezorger in de gaten, rond 20 november kunt u het nieuwe nummer van StitchatHome verwachten! Lees verder

Gratis patroon notitieblok hoesje

Een gratis, vrolijk patroon voor een hoesje voor om een A6 blokje. Leuk voor uzelf maar ook leuk als (verjaardags- Sint- of Kerst-) cadeautje! Lees verder

Neem een kijkje in de nieuwe Stitch!

Ook zo benieuwd naar het nieuwe winternummer?

Er wordt nog volop gewerkt aan het volgende nummer maar we lichten vast een klein tipje van de sluier voor u op
Ditmaal staan het alfabet en merklappen centraal. Lees verder

Gratis borduurpatroon met muzieknootjes

Een vrolijke noot, dit klinkt als muziek in je oren! Lees verder

Wedstrijd 2016: versier de paspop!

Dit jaar gaan we het anders doen! Ditmaal geen wedstrijd zoals u gewend bent, maar een project voor een goed doel, waarbij u toch prachtige prijzen kunt winnen! We plaatsen tijdens de handwerkbeurs een paspop in onze stand waar uw project aan wordt bevestigd zodat het door alle bezoekers bewonderd kan worden. Lees verder

Van een ballerina vol met tattoos tot een barbie in haute couture

Aan alles komt een eind, ook aan die heerlijk zomervakantie. Maar niet getreurd, binnenkort komt ons nieuwe nummer al weer uit, dan is het weer de hoogste tijd om de draad van uw favoriete hobby weer op te pakken.

In het komende nummer hebben we ons gestort op het thema ‘poppen’ en die vindt u dan ook in allerlei soorten en maten terug.
Van een stoere ballerina vol met tattoo’s tot een barbiepop in haute couture en van frivole dames tot een Baby Born en Kerstengel. Lees verder

Kiekebo poesje, gratis borduurpatroon

Om er vast een beetje in te komen na de vakantie hebben wij een gratis patroon voor u! Met dit snoesje kunt u toch alle kanten op. Lees verder

Kussen met geborduurde veren

Werk van lezers, ingezonden door Marleen van Brabant: Toen ik het artikel in editie 49 zag was ik meteen verkocht! Dit kussen is een mooi project om te maken en te zien en zie het resultaat! En het is ook een heerlijk kussen om tegen aan te liggen. Misschien breng ik een aantal lezers zo nog op een idee. Lees verder

Feest: StitchatHome bestaat 12 ½ jaar!

Houd uw postbezorger in de gaten, rond 23 mei kunt u het nieuwe nummer van StitchatHome verwachten!

Inmiddels bestaat dé inspiratiebron voor machinaal- en hobby handwerken al 12 ½ jaar en volgende week kunt u nummer vijftig – een heus jubileumnummer – verwachten!
StitchatHome wil te allen tijde inspireren en allerlei creatieve technieken, materialen en projecten laten zien. Een uitdaging waar we tot op heden nog elke keer in geslaagd zijn, getuige uw live én lieve reacties op beurzen en per e-mail en Facebook. Dankjulliewel daarvoor! Lees verder

Feest en een gratis borduurpatroon van een leuk uiltje

StitchatHome bestaat in mei alweer 12 ½ jaar! Op dit moment leggen wij de laatste hand aan een heel speciaal feest- en jubileumnummer: nummer vijftig! StitchatHome wil te allen tijde inspireren en allerlei creatieve technieken, materialen en projecten laten zien.

Het thema is ‘feest’, dus u vindt veel feestelijke projecten voor jong en oud, van goed te maken tot relatief moeilijk. Dit leuke patroontje krijgt u alvast van ons cadeau! Lees verder

Voorjaarsvakantie 2015

Wij gaan er even tussenuit! Van 2 mei t/m 10 mei zijn wij niet bereikbaar, maar Vanaf maandag 11 mei staan wij weer voor u paraat! Lees verder

Geborduurde tuinstoelkussens

Werk van lezers, ingezonden door Lucienne Le Guen:
Mijn tuinstoelkussens waren verschoten en versleten. Ik heb toen van 4 kussens en resten gordijnstof en enige coupons, 2 nieuwe gemaakt. Ik heb ze opgefleurd met een borduurpatroon dat ik online vond. Lees verder

Uitslag StitchatHome wedstrijd 2015, thema ‘klokken’

Zondag was de grande finale van de jaarlijkse wedstrijd op de Handwerkbeurs en waren er fantastische prijzen te verdelen. De afgelopen weken werden er op de valreep nog veel fraaie klokken voor de StitchatHome wedstrijd bezorgd. De beursbezoekers zijn gedurende vier dagen in de gelegenheid gesteld om de mooiste hoes en opbergbox uit te kiezen voor de Publieksprijs. Lees verder

Het voorjaarsnummer 2015 is verschenen! Dus houd uw postbezorger in de gaten!

Houd uw postbezorger in de gaten, rond 13 februari kunt u het nieuwe nummer van StitchatHome verwachten! Een heerlijk, fris lentenummer dat voor ieder wat wils biedt.
Met: Beddensprei *schoenenzak * parfumdoos * lounge kussen * diverse tassen * loom * windlichten * vogelmobiel * kippen en kuikens * ragfijne bloemen en nog veel meer! Lees verder

Binnenkort verschijnt het voorjaarnummer 2015

Binnenkort verschijnt het voorjaarnummer. Een heerlijk, fris lentenummer dat voor ieder wat wils biedt en waar weer met veel passie aan is gewerkt.

Voor de borduursters hebben we zowel speelse als elegante borduurmotieven. Een groot gedeelte hiervan is gratis te downloaden en is op meerdere manieren te verwerken. Lees verder